Tips om je huid gehydrateerd te houden tijden de koude wintermaanden

Door de koude (als het buiten kouder is dan 8°C) heeft je huid het moeilijker om het vocht vast te houden. Dit komt omdat we minder ceramiden aanmaken in de huid. Je kunt ze vergelijken met bakstenen en cement, waarbij je huidcellen de bakstenen zijn en ceramiden het cement. Het vocht kan ongecontroleerd naar buiten, maar andere stoffen, crémes,...kunnen ook ongecontroleerd naar binnen! Je kan je huid helpen door voedingssupplementen in te nemen, denk maar aan de Skin Moisture IQ van ANP. Het grote voordeel is dat het over het hele lichaam werkt, en niet enkel waar je smeert.

Pré-Cleansing Oil zorgt ervoor dat je huid (indien beschadigd is) terug gaat herstellen, je kan deze zowel 's morgens als 's avonds inschakelen en hydrateerd ook zeer goed.

Clay Mask kan je 's avonds als hydraterend masker gebruiken, en deze breng je aan na de nachtcréme. Het mag een hele nacht inwerken, maar 's morgens emulgeer (= water aan toevoegen) je eerst het Clay Mask en spoel je het af. Daarna hervat je uw gewone dagdagelijkse routine verden.

Hydrating Oil Capsules één van mijn favorieten! Het zijn zijdezachte parels gevuld met een rijkelijke olie en retinol. Een echte hydra- én anti aging booster! Je gebruikt best de capsules in kuurvorm. Iedere avond één parel voor gelaat, hals en décolleté over je nachtcreme.

Super Moisturiser is een pure comfortcreme voor het hele gezin! Het beschermd je huid tegen de kouden, ze kalmeerd de huid ook enorm. Ik gebruik deze creme bij mijn kindjes als hun huid rond de mond rood en gevoelig is. Je schakeld deze creme in, indien je huid trekkerig aanvoelt.

Anti-Pollution Spritz is een spray die comfort geeft en kan gebruikt worden over de make-up heen. Als je dus door de dag heen comfort te kort hebt, is deze spray voor jou! Het zit boordevol goede bestanddelen die je huid beschermd tegen blauw licht van pc, laptop of smartphone schermen. Het hersteld het huidmicrobiome van de huid, ideaal voor gevoelige, beschadigde of acné huiden.

 

Ook je lippen zijn huid, verzorg die iedere dag mee met de verzorginsproducten om ze te hydrateren. Tussendoor kan je de Lip Treatment van jane iredale inschakelen. Deze bevat Hydaluronzuur en geeft een beetje vollere lippen, zorgt ervoor dat velletjes op de lippen minder zijn. LET OP! Deze mag je maximum 2x per dag gebruiken.

LipDrink kan je de hele dag door gebruiken, en zit ook een zonnefilter in van 15. Ideaal als je op ski vakantie vertrekt en is voor het hele gezin geschikt. De lipdrink bestaat in 4 subtiele kleuren.

Opgepast voor retenoïde reacties

Bij koud weer (kouder dan 8°C) kunnen retenoïde reacties* sneller onstaan. Deze reactie begint meestal in de hals. Je ervaart jeuk, irritatie. Velen denken dan dat het een reactie is op wollen truien of sjaals. Sommige huiden ervaren dan puistjes, gevoeligheid, trekkerig en/of schilfers. Een retenoïde reactie komt omdat je minder ceramiden aanmaakt (ceramiden kan je vergelijken met security agenten, ze laten gelijdelijk aan de vitamines binnen in de huid, en niet alles in één keer) hoe minder ceramiden je aanmaakt, hoe ongecontroleerder de actieve ingrediënten binnen in de huid kunnen. De cellen zijn niet in staat om alle actieve ingrediënten te verwerken en er ontstaat een reactie.

Een retenoïde reactie is onschuldig, maar niet leuk. Indien je dit voorhebt, stop je best met je vitamine A serum of créme tot de reactie verdwenen is. Daarna kan je geleidelijk aan de vitamine A terug inschakelen en desnoods even een lagere dosis aanbrengen gedurende de koudere dagen.

Ervaar je problemen met je huid? Aarzel zeker niet om langs te komen!

 

*Een retenoïde reactie onstaat door een te hoge dosis vitamine A.