Stralend de lente-zomer in!

We houden allemaal van de zon, maar weet je dat de zon ook veel schade kan aanrichten aan onze huid? Denk maar aan pigmentvlekken, vroegtijdige huidveroudering, huidkanker.

Het is zo belangrijk om onze huid te beschermen tegen de schadelijke stralen van de zon.

Wist je dat de zon 3 soorten stralen heeft?

1. UV-A, B, C, maakt slechts 5% deel uit van het zonlicht

UV-A = Aging, is het hele jaar door aanwezig

UV-B = Burning, deze is verantwoordelijk voor het verkleuren van de huid en is pas aanwezig vanaf april tot eind september

UV-C = Cancer, gelukkig bereiken deze kortere stralen de aarde niet omwille van de ozonlaag.

2. Blauw licht bestaat uit 25%-30% van het zonlicht!

Blauw licht is meer verantwoordelijk voor het aging effect op de huid dan UV! Blauw licht komt ook voor in alle schermen (tv, tablet, smartphone) Er bestaan speciale brillen om blauw licht te filteren, maar uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat blauw licht van de zon nog steeds de meest schadelijke is.

3. Infrarood licht zorgt voor de warmte die we voelen van de zon.

 

Chemsiche spf      vs     fysische filters 

Jazeker, er bestaat een verschil tussen de soort zonnefilter.

Een chemische filter is de meest voorkomende filter. De stralen worden IN de huid geneutraliseerd, maar worden omgezet in vrij radicalen (=stoffen die het huidveroudering proces doen versnellen)

Wist je dat ze zelfs al chemische zonnefilters uit de rekken zijn genomen, omdat ze juist huidkanker bevorderden?! 

Een fysische zonnefilter is de meest natuurlijke filter, ze is gemaakt van mineralen. De mineralen werken lichtreflecterend en zo kunnen de UV stralen niet in de huid. Fysische zonnefilters zijn ook koraal vriendelijk, ze bestaan in créme, spray en poedervorm.

 

Zonne allergie

Wat is zonne allergie?

Een zonneallergie, ook bekend als fotodermatitis of lichtallergie, is een overgevoeligheidsreactie van de huid op blootstelling aan zonlicht. Mensen met deze aandoening ervaren vaak huiduitslag, roodheid, jeuk, zwellingen en soms zelfs blaren na blootstelling aan de zon. De reactie wordt veroorzaakt door bepaalde stoffen in de huid die reageren op UV-straling van de zon. Het kan variëren van mild tot ernstig en kan het hele jaar door optreden, maar komt vooral voor tijdens de lente en de zomer wanneer de zon sterker is. Vaak worden er coritsone spuiten geplaatst om tijdelijk de allergie te onderdrukken. Cortisone is aboluut niet gezond voor het lichaam en moet ten alle tijde vermeden worden. Door simpelweg de juiste huidssuplementen in te nemen werkt het over het hele lichaam, en niet enkel waar je smeert.

Skin Blue Filter & Skin anti-oxidant zijn het perfecte duo om je huid te beschermen tegen het zonlicht én om zonne allergie te voorkomen.